Aflevering 1. COVID, zout en wijn

We willen het in onze eerste uitzending niet te veel over COVID19 ofwel corona hebben, maar het komt toch voorbij. Liffert praat ons kort bij over zout en het imuunsysteem. We bespreken de nieuwste editie van de glossy voor de internist de Interne Geneeskunde, die in deze uitgave de alternatieve weg inslaat.

Voor het onderwerp COVID19 hebben we een interessant gesprek met internist-infectioloog Janneke Stalenhoef (@jestalenhoef). Ze bespreekt de laatste updates van het ID (infectious diseases) week congres in Chicago, waar ze virtueel bij is. Verder gaar het over de smaaktest met wasabi, geurhond en de Spaanse griep.

Ook bespreken we Lifferts eerdere ervaringen in een podcast. We kunnen helaas niet alles laten horen. Die podcast was wel andere koek. Wist je dat er in koekjes veel zout zit?

Tijdens deze eerste uitzending drinken we een glas rode wijn, maar weten we niet of we dat lekker mogen vinden. Het is de carignan van wijnhuis Abbotts en Delauney. We bellen voor advies met wijnexpert in de dop Bronwyn, maar wij noemen haar Bronwijn (@Bronwijn). It is all in the name. We zouden de wijn omschrijven als een wijn met een licht rode kleur. Geur van cassis, aardbeien en vanille, wat aardese tonen en kruiden. Tannines aanwezig, maar niet overheersend. Lekker wijn voor een redelijk goede prijs (€10.95). Harold Hamersma geeft de wijn een 8.5. Echter we wachten met smart op het oordeel van Bronwyn. Dit is voor de volgende uitzending.

Is er een dokter in de podcast? Ja, deze aflevering van de podcast waren er 3.