Aflevering 12. Terug met de liefde

In aflevering 12 zijn er 4 dokters in deze podcast en een echte register vinoloog.
Pod-docs Liffert en Sanne bespreken weer wat er is gebeurd in de periode van hun afwezigheid van bijna 1 jaar. Ze gaan en meer frisse moed tegenaan en dat op de dag van de liefde Valentijnsdag! De vaste onderwerpen zijn er weer met Dokter wat doet u nu? Waar komt die naam vandaan? En waar is deze componist aan overleden? En natuurlijk wijn.

Het eerste onderwerp is het nieuws met oa de filmkus die verdwenen is, de loting voor de studie geneeskunde is echter weer terug en de gevaren van TicToc voor eetstoornissen. Daarnaast kan je bij KLM je als dokter registeren om zo nodig assistentie te geven in de lucht via community of doctors on board.


Er worden 2 wijnen gedronken ter beschikking gesteld door wijnhandel de Ware Jacob. En dat op Valentijnsdag, It is in the name. We kregen er ook een register vinoloog bij voor uitleg en duiding van deze wijnen. Dat is Bronwyn May. Het was een gezellig boel met 2 werkelijk heerlijke wijnen. Er wordt in deze aflevering een fraaie witte bubbel uit de Elzas gedronken. Dit is de Cremant d’Alsace Brut Blanc van NV-Agape. Een betaalbare lekkere bubbel. Als je deze ook wil drinken dan kan je die bestellen via deze link. Later in de podcast drinken we een mooie rode wijn uit de Bourgogne uit 2018 van Francois Leclerc uit Gevrey-Chambertin. Ook deze wijn is te vinden en te bestellen op de website van de Ware Jacob en via deze link.


We spreken collega internist-nefroloog Neelke van der Weerd over haar hobby. Deze keer niet sportief, maar muzikaal. Ze speelt saxofoon op hoog niveau. Een voorproefje kan je op de website horen.
Waar komt die naam vandaan gaat deze aflevering over de ziekte van Gaucher. Het verhaal over Dr. Philippe Gaucher is door iemand anders geschreven. ChatGPT doet ook in deze podcast zijn of haar intrede. We kijken meteen wat ChatGPT van onze podcast weet en of ChatGPT Liffert of Sanne kent. Dit valt tegen en ChatGPT is ook niet geheel gender neutraal.
Tenslotte bellen we met onze huispatholoog Joris Roelofs. Of moeten we zeggen professor Roelofs? Hij kondigt zijn oratie aan en we spreken over Mahler en Sjostakovitsj. Er is discussie over de woke of cancelcultuur met betrekking tot Russische dirigenten en componisten in deze huidige (oorlogs)tijd.


Je kan deze podcast nu ook beoordelen in Spotify. Niet vergeten dat te doen als je via Spotify naar deze podcast luistert. Beoordelen kan al met 5 sterren. Tenslotte zoals al besproken zitten de poddocs nu op de Instagram @dokterinpodcast

Mocht je suggesties hebben voor een wijn of vergeten druiven, die we tijdens de uitzending moeten proeven of een wijn met een mooi verhaal laat het ons weten. Je kan dan een leuke wijn verdienen.

Heb je vragen of suggesties? Reageren kan op onze website via het contactformulier of met een mail via info@dokterinpodcast.nl. Abonneer je op onze podcast in je favoriete podcast app zoals Spotify, Apple podcasts en Google podcasts, zodat je geen uitzending mist.