Aflevering 9. Herinneringen

De 9e aflevering van Is er een dokter in de podcast? Er is door vakantie en corona wat meer tijd gaan zitten tussen aflevering 8 en 9. Maar het was het wachten waard.....

Pod-docs Liffert en Sanne bespreken dat ze binnenkort internationaal gaan. In Oslo (als ze mogen afreizen) zullen ze optreden in een webinar over dokters en social media. Dit is in het Engels dus de de vraag is hoe heet de podcast in het Engels? Suggesties zijn welkom. En een andere vraag op gebied van sociale media is, moeten we op instagram?

In het item "dokter wat doet u nu?"spreken we met een specialist in opleiding die ook DJ en kunstenaar is. Het is Isaie Reuling, internist in opleiding, aka Simon Weiss.
Hierna feliciteren we onze vriendin van de podcast professor Saskia Middeldorp. Zij heeft de Hijmans van den Bergh-penning uitgereikt gekregen. De uitreiking is te zien op YouTube. We spreken over vrouwen, voorbeeldfunctie en leiderschap. Ook spreken we nog kort over COVID en antistolling.

In deze aflevering drinken een pinot noir uit de Ahr van wijnmaker Paul Schumacher. De naam is Pur πno. Een lekkere, redelijk stevige spatburgunder (ofwel pinot noir). Niet goedkoop, maar wel lekker. In de volgende aflevering willen we vergeten druiven gaan bespreken. Dus als je (smaakvolle) vergeter druiven hebt, geeft het door.

Liffert volgde een zoutrijk dieet en tijdens de uitzending een zoutloos dieet. Hij heeft pasta met een eenvoudige tomatensaus gegeten, want in dit gerecht zit geen zout. Het was wel even zoeken naar de juiste tomatensaus zonder zout, maar de bekende grootgrutter heeft er 1. Hij vertelt over een grote studie met zoutvervangers in de NEJM. Zoutvervangers lijken te werken en zijn een een goed alternatief voor keukenzout. Dus kijk eens naar LoSalt.

Waar komt die naam vandaan? gaat over de ziekte van Korsakov vernoemd naar Sergej Korsakov. Korsakov was een psychiater in Rusland. Hij werd geboren in Goes-Chroestalny op 22 januari 1854 en hij is overleden in Moskou op 1 mei 1900. Hij stierf op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartfalen. Reden om onze vriend van de podcast en huispatholoog Joris Roelofs te bellen. Hij heeft een belangrijke onthulling. Daarna spreken we, na aanleiding van de dood van de beroemde dirigent Haitink, het leven en de dood van componist Bruckner. Bruckner werd door Haitink veel opgevoerd (naast Mahler). Recent verscheen een van zijn laatste optredens met het radio philarhominisch orkest met een uitvoering van Bruckner nummer 7 en die is op Spotify te luisteren.


Mocht je suggesties hebben voor een wijn of vergeten druiven, die we tijdens de uitzending moeten proeven of een wijn met een mooi verhaal laat het ons weten. Je kan dan een leuke wijn verdienen.

Heb je vragen of suggesties? Reageren kan op onze website via het contactformulier of met een mail via info@dokterinpodcast.nl. Abonneer je op onze podcast in je favoriete podcast app zoals Spotify, Apple podcasts en Google podcasts, zodat je geen uitzending mist.